A curs cu amenzi de la Poliția Locală și săptămâna trecută. Vezi cine și de ce a fost sancționat

185

155 de sancțiuni contravenționale au aplicat polițiștii locali pe raza municipiului Slatina săptămâna trecută. Dintre acestea, mai mult de trei sferturi au fost aplicate pentru încălcarea circulației pe drumurile publice.

Încălcarea codului rutier a rămas și săptămâna trecută „piatra de încercare” a slătinenilor, respectarea circulației pe raza municipiului fiind îndeaproape urmărită de polițiștii locali, care au aplicat celor ce s-au abătut de la OUG nr. 195/2002 nu mai puțin de 122 de sancțiuni contravenționale: 83 pentru opriri neregulamentare, 10 pentru staționare neregulamentară, 15 pentru acces interzis, 9 sancțiuni aplicate pietonilor care s-au angajat în traversarea prin loc nepermis și 5 sancțiuni aplicate pentru încălcari ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina- lipsă autorizație specială de transport.

Din restul sancțiunilor, cele mai multe au vizat: consum de băuturi alcoolice în locuri publice- 8, exercitarea activității de comerț fără achitarea taxelor aferente- 8, parcare pe trotuare amenajate- 5, blocarea căilor de acces la proprietăţi sau la locul de parcare- 4 și oprirea în alveolele special create pentru mijloacele de transport în comun- 4.

În total, în săptămâna 12- 18 februarie, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Public Direcţia Poliţia Locală Slatina au aplicat 155 sancțiuni contravenționale, cuantumul amenzilor fiind de 45.380 lei.

Prin intermediul sistemului de monitorizare, Poliția Locală Slatina s-a autosesizat la 23 de sesizări.