Premierul Dăncilă și Carmen Dan au noi planuri pentru Poliția Română. Ce vor să schimbe de data asta

179

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a vorbit, vineri, la bilanţul organizat de Poliţia Română despre faptul că are în vedere o reformă în cadrul instituţiei, după scandalurile şi acuzaţiile care au planat asupra acesteia în ultima perioadă.

„Am cerut organizare: vorbim despre această diagnoză pe care am cerut-o, trebuie urmată de un plan de măsuri, înţeleg că s-a făcut, eu nu l-am văzut încă. O să-l discut imediat ce se poate cu domnul inspector general. De aici înainte vom fi foarte transparenţi în comunicare şi veţi afla, pas cu pas, cum ne dorim să aducem o schimbare în Poliţia Română pentru că este, din punctul nostru de vedere, necesară”, a declarat ministrul de Interne.

„Cred că se vorbeşte în presă sau în mediul public, nicidecum în instituţie. Nu există această discuţie”, a răspuns Carmen Dan, întrebată dacă vrea desfiinţarea Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi de reorganizarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice.

De altfel, chiar şi premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că este nevoie de un proiect de reformare a Poliţiei Române, după ce, anul trecut, instituţia s-a confruntat cu unele cazuri „grave” care au pus în pericol încrederea cetăţenilor în instituţie.  Ea a adăugat că este necesar ca poliţistul să aibă la îndemână proceduri „clare” şi „eficiente” împotriva celor care încalcă legea.