Mai multe platforme subterane de colectare a gunoiului în Caracal

97

Începută în 2016 şi la Caracal, amplasarea de containere underground (îngropate) pentru colectarea selectivă a gunoiului continuă şi anul acesta. La finalul proiectului, administraţia celui de-al doilea municipiu al Oltului intenţionează să bifeze 40 de spaţii subterane noi funcţionale.

Programul de modernizare a sistemului de colectare a deșeurilor menajere în Caracal, prin montarea de platforme subterane, aflat în derulare din 2016, se întinde  şi pe următorii ani. Pentru anul acesta, când numărul containerelor îngropate va ajunge la 18, primăria a alocat în bugetul local suma de 1 milion de lei.

“Până acum am montat în municipiu 11 platforme, numărul lor urmând să ajungă la 18 anul acesta. Programul va continua şi în următorii ani, până la 40 de astfel de platforme. Acest proiect este implementat treptat, tocmai pentru a evita disconfortul creat în oraş, dar şi pentru a obişnui cetăţenii cu astfel de containere-underground”, ne-a declarat viceprimarul Octavian Stănescu.

Primăria Caracal continuă şi proiectul de dotare şi modernizare şi în ceea ce priveşte utilajele de salubritate, mai ales că în prezent la platformele subterane se intervine tot cu utilajele vechi, nu cu unele special destinate acestui tip de colectare. Dacă la finele anului trecut au fost achiziţionate un tractor şi un utilaj de deszăpezire, dat în administrare DADPP, anul acesta vor fi achiziţionate alte utilaje, suma prinsă în buget fiind de 744.000 de lei.