Chiulangiii, săltaţi de poliţişti din baruri şi duşi la şcoală

869

Prevenirea victimizării minorilor şi delincvenţei juvenile a fost ținta poliţiştilor de proximitate slătineni, care au realizat astăzi acţiuni de informare la trei licee. O altă ţintă a activităţii au fost elevii surprinşi în localuri în timpul orelor de curs.

Poliţiştii de proximitate din cadrul Poliției municipiului Slatina au desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile, absenteismului şcolar şi a victimizării minorilor în zona unităţilor de învățământ. „Polițiștii au organizat întâlniri cu elevi ai colegiilor Ion Minulescu, Radu Greceanu și P.S. Aurelian, prezentându-le acestora recomandări cu caracter preventiv pe domeniile delincvenţei juvenile și absenteismului şcolar. De asemenea, a fost monitorizat şi modul de acces în unităţile de învăţământ, în vederea prevenirii pătrunderii, fără drept, în aceste sedii, a diferitelor persoane, care pot agresa elevii şi pot crea un sentiment de nesiguranţă.”, arată IPJ Olt.

Activitate a avut ca scop și identificarea elevilor care absentează nejustificat de la cursuri. Au fost identificați 14 elevi care, în loc să se afle în clase, la orele de curs, stăteau prin localuri, fiind întocmite 14 informări către unitățile de învățământ.

Pentru a evita victimizarea şi delincvenţa, polițiștii le recomandă elevilor să evite împrejurările ce i-ar putea aduce în situația de a comite un act antisocial; să semnaleze profesorilor prezența unor persoane dubioase în școală, sau în apropierea acesteia; să informeze profesorii, părinții și poliția despre persoanele care prin amenințare le solicită bani sau alte bunuri; să evite compania persoanelor violente verbal sau fizic; să nu se lase influențați de ceilalți; să respingă propunerile de a participa la anumite distracții, consum de alcool, de droguri, practicarea de jocuri de noroc; să nu încerce să rezolve un conflict prin violență şi să apeleze la sprijinul părinților, profesorilor, polițiștilor.