Un preot, REŢINUT într-un dosar privind FRAUDAREA sistemului asigurărilor de sănătate

175

Şase persoane, între care un preot, au fost reţinute şi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă. Decizia a fost luată în urma percheziţiilor derulate joi în cadrul unui dosar penal privind fraudarea sistemului asigurărilor de sănătate. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul în acest caz se ridică la aproximativ 1.400.000 lei.

„S-a luat măsura reţinerii faţă de şase inculpaţi care au fost propuşi la arestare, iar propunerea se judecă la Judecătoria Galaţi. Din cercetări, reiese că au decontat servicii de îngrijiri medicale la domiciliu, pe dosare fictive, adică erau recomandări medicale care erau întocmite în fals, raportau lunar servicii medicale tot întocmite în fals, iar dosarele acestea au avut de cele mai multe ori prioritate în faţa pacienţilor reali care erau asiguraţi. Infracţiunile pentru care se fac cercetări sunt de fals, fraudă informatică în formă continuată, fals intelectual, uz de fals, iar  pentru o parte dintre ei pentru influenţarea declaraţiilor”, a afirmat, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Claudia Marcu.

Potrivit anchetatorilor, printre persoanele reţinute se află un preot din municipiul Tecuci, dar şi şeful biroului resurse umane de la Spitalul Municipal Anton Cincu din localitate.

În acest dosar, poliţiştii din Galaţi, sub coordonarea unui procuror, au pus în executare, joi, 67 mandate de percheziţie şi 43 mandate de aducere, şase dintre ele fiind pentru persoane puse sub acuzaţie.

IPJ Galaţi arată, printr-un comunicat de presă că ,, în perioada ianuarie 2016 – octombrie 2017,  3 femei şi 3 bărbăţi cu vârste cuprinse între 34 şi 65 ani, ar fi fraudat bugetul C.A.S. Galaţi, prin decontarea nelegală a unor servicii fictive de îngrijiri medicale la domiciliu”.

Decontarea acestor servicii frauduloase s-ar fi făcut pe baza unor dosare medicale întocmite în fals, cu implicarea unor funcţionari din cadrul C.A.S. Galaţi care ar fi  acceptat primirea şi înregistrarea dosarelor direct de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, contrar normelor metodologice care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale in cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

Cu ocazia  percheziţiilor domiciliare efectuate, poliţiştii  din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au descoperit şi ridicat de la mai multe locaţii aparţinând unor medici de familie, sumele de 195.582 lei, 4680 euro, 905 USD şi 100 lire sterline, asupra cărora au fost instituite măsuri asigurătorii.