Un fost senator de Olt a jucat într-un film turnat în ,,Epoca de aur”. Află ce actori celebri a avut alături fostul demnitar

238

Puţini olteni ştiu că fostul senator de Olt, Dan Coman Şova, a fost actor. El a jucat în filmul ,,Ora 0″ turnat în Epoca de Aur, cu premiera în 1979. El era fiul cel mic al unei familii modeste din capitală ale cărei planuri de revelion sunt date peste cap de o defecţşiune la un cablu. Fostul senator, acum aflat în aşteptarea unei sentinţe judecătoreşti care l+ar putea trimite după gratii, pentru ani buni, a era ,,Comănel”. Interesant este că unul dintre ,, tehnicieni” este chiar tată lui Dan Şova, care semnează scenariul, regia fiind semnată de Nicolae Corjos.

,,În noaptea de Anul Nou, muncitorul Marin Căruntu este chemat împreună cu fiii săi pentru a remedia o defecțiune a unui cablu I.T.B. Singurul care lipsește dintre fii este Mihai, angajat împreună cu prietenul lui, Jorj, în niște afaceri dubioase. Jorj accidentează o tânără, fuge de la locul faptei dar va fi în cele din urmă prins cu ajutorul lui Mihai. Odată remediată defecțiunea, familia se va reuni după miezul nopții și va da ceasul înapoi pentru a sărbători Revelionul, în prezența televiziunii”, aceasta este povestea filmului în care a jucat fostul senator de Olt, Dan Şova, acum condamnat la patru ani de închisoare cu executare, de instanţa de fond.

În acest fil, fostul senator i-a avut ca şi colegi de scenă pe mari actori precum:Mihai Mereuţă, Dan Nuţu, Geo Costiniu, Carmen Galin, Silviu Stănculescu, Nicu Constantin, Ștefan Mihăilescu-Brăila şi Tamara Crețulescu.

Dan Coman Şova nu a făcut niciodată referire la preocuparea sa din copilărie.