Amănunte interesante din DOSAUL lui VÂLCOV. Ce anume îl poate TRIMITE după GRATII

454

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis să amâne cu două săptămâni sentința în cazul în care fostul primar al Slatinei și ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, este acuzat de trafic de influență și spălare de bani. Judecătorii au anunțat că sentința va fi dată pe 8 februarie, pentru că au nevoie de a analiza cu maximă atenție miile de pagini de documente din dosar.

Printre miile de pagini din dosarul ,,Tehnologica Rodion,, se numără și rezultatul unui test poligraf. Potrivit specialiștyilor, la acest test, fostul ministru de Finanțe și actuala,,eminență cenușie,, a PSD a fost nesincer în ceea ce privește răspunsurile date la întrebările importante ce fac referire la procentul din valoarea contractului semnat de firma amintită și Compania de Apă Olt.

Testul poligraf a fost realizat la solicitarea procurorilor DNA după ce tatăl lui Vâlcov și fosta soție Lavinia Șandru a încercat să salveze din ,,mâinile procurorilor,, cele trei lingouri de aur găsite de anchetatori la perchezițiile făcute, dar și o parte din cele 172 de tablouri semnate de pictori celebri.

Vă reamintim că ex-primarul Slatinei și senator de Olt, Darius Vâlcov, și-a chemat tatăl în fața judecătorilor pentru a le spune cu a reușit el să cumpere din banii strânși prin ,,muncă cinstită,, trei lingouri de aur pe care să le ofere drept cadou nepoților. O altă sursă de obținere a averii fostului demnitar ar fi, potrivit celor declarate de Lavinia Șandru, darurile primite la cele trei nunți ca în povești.

La ultimul termen de judecată de la începutul acestei luni, reprezentantul DNA a aratat că, ,,în perioada 2009 – 2010, în calitate de primar al municipiului Slatina, Darius Valcov a acceptat promisiunea unui comision de 20% dintr-un contract pentru reabilitarea retelelor de apă din cinci localitati din județul Olt, primind în total suma de 6,6 milioane lei.
Sunt relevante probele stranse în anchetă și readministrate în timpul judecații. Denunțul martorului Theodor Berna, care a detaliat discuțiile și procentul stabilit de 20% și apoi cum a dat banii. Sunt relevante și denunturile facute de Ramba, privind implicarea lui Minel Prina. Inculpatul Prina a recunoscut la audieri și la confruntare că Valcov i-a spus că firma lui Berna trebuie să câștige licitațiile. Secretara lui Berna a confirmat și ea că Valcov a fost la firma Tehnologica Radion în perioada în care au fost dați banii. Testul poligraf facut de Valcov arată că acesta a fost nesincer în raspunsurile referitoare la banii primiți de la Berna”.

Alaturi de Vâlcov sunt judecați Lucian Petrut Șușala (fost șofer al lui Darius Valcov), Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, Petre Bogdan Timofte și Constantin Tomescu.