Ninsori slabe la noapte, mâine polei

168

Administrația Națională de Meteorologie a emis cu puțin timp în urmă o informare meteorologică, valabilă pentru toată țara, pentru intervalul 15 ianuarie, ora 20.00 – 17 ianuarie, ora 20.00, fenomene vizate fiind: precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, polei, intensificări ale vântului și ninsori viscolite la munte.

-5 grade Celsius se înregistrează acum la Slatina, iar stratul de zăpadă prognozat va ajunge la 2cm, potrivit meteorologilor. ANM a emis o informare meteorologică, pentru sudul țării fiind prognozate la noapte și în primele ore ale zilei de marți ninsori în general slab cantitativ. ” Din după-amiaza zilei de marți (16 ianuarie) precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. La început vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat și în lapoviță și ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp, cu precădere, în zonele de munte și în sud-vest.  Local se va semnala polei în Banat, Crișana, Oltenia, Transilvania, apoi și în Muntenia, Moldova și posibil în Dobrogea.”, arată ANM.

Pentru mâine sunt anunțate temperaturi între 0 și -3 grade Celsius, cu strat de zăpadă de 0,3cm, iar pentru miercuri se anunță lapoviță și ploi noaptea.