Paul Stănescu: PNDL este un program pe care toată lumea îl apreciază

85

,,Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) este un program apreciat de toată lumea, prin care banii au fost alocaţi doar după criterii obiective”, a afirmat vicepremierul Paul Stănescu ieri, la Piteşti, conform Agerpres. Potrivit acestuia, deja încep 6.851 de şantiere în toată ţara.Vicepremierul Stănescu a participat la Piteşti, la semnarea a două contracte de finanţare, după care a avut o întâlnire cu primarii şi reprezentanţii administraţiei judeţene.

“PNDL este un program pe care toată lumea îl apreciază (…), un program în care în prima parte au fost alocaţi 16 miliarde de lei, în a doua parte (…) 30 de miliarde de lei, spun eu o sumă foarte importantă pentru dezvoltarea României, bani care a fost repartizaţi pe judeţe. (…) Nu au fost repartizaţi în niciun alt fel decât vă spun eu, patru criterii au fost, şi anume (…) capacitatea financiară a judeţului, suprafaţa judeţului, numărul de locuitori şi numărul de UAT-uri (unităţi administrativ-teritoriale – n.r.)”, a declarat Paul Stănescu în cadrul unei conferinţe de presă.

Vicepremierul, care conduce şi Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), a precizat că toate plăţile pentru proiectele derulate prin PNDL au fost făcute cu operativitate.

“Deja încep 6.851 de şantiere în toată ţara, un lucru important, pentru că prin programul de guvernare noi ne-am asumat (…) ca fiecare comunitate din această ţară să beneficieze de toate cele zece măsuri, şi anume sănătate, educaţie, transporturi, apă şi canal, energie, cultură, culte, sport chiar şi nu în ultimul rând locuinţe”, a mai spus Paul Stănescu.

Vicepremierul, însoţit de ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, şi de secretarul de stat Adrian Gâdea, a asistat marţi, la Piteşti, la semnarea a două contracte de finanţare, după care a avut o întâlnire cu primarii şi reprezentanţii administraţiei judeţene.