200 de taxiuri controlate la aeroport de polițiști

41

Verificarea legalității activității de taximetrie în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi a fost verificată de polițiști.

Pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie, un permis a fost reţinut iar 11 certificate de înmatriculare au fost retrase, după ce au fost verificate aproximativ 200 de mașini.

Au fost aplicate 125 sancțiuni contravenționale.

La data de 21 decembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi şi a Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport ăublic de persoane în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate al serviciilor oferite.