Accident grav între un microbuz şi un tir. Autorităţile au activat PLANUL ROŞU din cauza numărului mare de victime

285

Un accident violent a avut loc în această dimineaţă între un autotren și un microbuz. Acesta a avut locpe raza localităţile Mintia din județul Hunedoara. Nouă persoane au fost rănite în urma impactului. Autorităţile au activat Planul Roşu.

La fața locului au fost mobilizate cinci echipaje medicale SMURD și SAJ, un echipaj de descarcerare şi o autospecială pentru victime multiple. De asemenea, a fost declanșat planul roşu de intervenție.

 

Un autotren şi un microbuz au fost implicate, sâmbătă dimineaţa, într-un accdent rutier grav, la Mintia (Deva), pe Drumul Naţional 7. Din primele informaţii oferite de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, este vorba de nouă victime.

„A fost activat planul roşu de intervenţie, iar mai multe echipaje medicale se deplasează la faţa locului”, a informat Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara. „În microbuz se aflau nouă persoane. Şapte persoane, cu vârste între 12 ani şi 60 de ani, au fost rănite. Trei dintre victime au suferit leziuni grave, fiind preluate de echipajele medicale. Restul pasagerilor, în stare de şoc, sunt evaşuaţi medical la faţa locului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Traficul rutier pe DN 7, în zona Mintia, se desfăşoară pe un singur sens. „Şoferul unui microbuz a încercat să evite un autovehicul al cărui şofer intenţiona să intre într-o parcare, a intrat pe contrasens şi a lovit un autotren condus regulamentar”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara.

Cei nouă pasageri din microbuz veneau din Italia pentru a petrece sărbătorile de iarnă acasă, în ţară.

Circulaţia a fost blocată în zonă aproape două ore.

În cauză se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă.