Scrisorile copiilor au ajus la Moșul în sutană. Sute de pachete cu daruri s-au strâns pentru ei

69

600 de cutii și pungi cu daruri sunt gata în “atelierul” Moșului de la Caracal, și anul acesta moșul cu sutană aducând zâmbete pe chipurile copiilor. În paralel cu campania umanitară, parohul bisericii Spitalului municipal Caracal este implciat într-o altă acțiune de suflet: Moș Crăciun  pentru o zi, dorințele exprimate în scrisorile a circa 50 de copii urmând a fi împlinite.

https://realitateaoltului.ro/2017/12/04/mosul-cu-sutana-strange-daruri-pentru-500-de-copii-din-spitale-si-familii-nevoiase/

“În miez de noapte, după o zi de muncă, ultimele pungi din cele peste 600 de cutii şi pungi cu daruri au fost gata!”, a anunțat noaptea trecută preotul Doru Ion Iagăru, o adevărată întrupare a lui Moș Crăciun, a cărui bunătate se revarsă an de an asupra copiilor internați în spitale sau a celor nevoiași. De 4 ani de zile, preotul Iagăru, supranumit Moșul în sutană, parohul Bisericii Spitalului Municipal Caracal, organizează campania umanitară „Zâmbeşte! Familia (noastră) te iubeşte!”, în care mobilizează numeroși oameni cu suflet mare care contribuie cu cadouri pentru micuţii care-şi vor petrece sărbătorile de iarnă în spitalele din Oltenia, pentru micuții ai căror părinți nu-și permit să le ofere daruri de Sărbători, dar și pentru copiii români din regiunea bulgară Vidin.

Și anul acesta, numărul darurilor estimate a fost depășit, iar Moșul cel Bun va ajunge la 600 de copii. Pe 26 decembrie este așteptat și la Vidin, unde va vizita 60 de copii de origine vlaho-română, apoi copii dintr-un sat bulgăresc și copii internați pe secția Pediatrie a Spitalului Județean Vidin.

Moș Crăciun pentru o zi

În paralel cu campania „Zâmbeşte! Familia (noastră) te iubeşte!”, preotul caracalean este implciat și în alte acțiuni umanitare, oferind lemne sau obiecte ce reprezintă strictul necesar pentru familii cu copii greu încercate. Printre ele, și o acțiune legată de dorințele micuților de Crăciun, dorințe pe care familiile lor nu le pot îndeplini.

“Pe 29 noiembrie o fată inimoasă (Oana Radu) dădea startul unui nou proiect pentru copii: „Moș Crăciun pentru o zi”. Aproximativ 50 de copii au scris și trimis scrisori lui Moș Crăciun, biserica noastră fiind gazdă lor. Sămbătă, 23 decembrie 2017, la ora 10.00, Moş Crăciun le va aduce DARURILE MULT DORITE! Mulţumim prietenilor lui Moş Crăciun, precum şi spiriduşilor: Oana Radu, Radu Ionuț…”, spune preotul.