Moșul cu sutană strânge daruri pentru 500 de copii din spitale și familii nevoiașe

258

Un zâmbet de Crăciun și pe chipurile copiilor internați în spitale sau din familii nevoiașe este scopul celei de-a patra campanii derulate în această perioadă de preotul caracalean Doru Iagăru.

Este al patrulea an în care preotul Doru Iagăru, parohul Bisericii Spitalului Municipal Caracal demarează campania umanitară „Zâmbeşte! Familia (noastră) te iubeşte!”, o campanie prin care Moșul cu sutană îşi propune să strângă cadouri pentru micuţii care-şi vor petrece sărbătorile de iarnă în spitalele din Oltenia, pentru micuții ai căror părinți nu-și permit să le ofere daruri de Sărbători, dar și pentru copiii români din regiunea bulgară Vidin.

Daruri pentru 500 de copii este ținta acestui an pentru campania preotului caracalean, demarată pe 30 noiembrie. Termenul limită de colectare este 20 decembrie, pentru ca Moșul să aibă timp să împartă darurile strânse cu ajutorul oamenilor de bine.

Darurile strânse în cei trei ani de campanie au adus de fiecare Crăciun bucurie pe chipul a sute de copii, pacienţi ai spitalului din Caracal, cât şi din alte localităţi din judeţ şi din ţară, iar cadourile strânse de preotul oltean au ajuns chiar la spitalul din Vidin și copii din Timocul bulgăresc.

Pentru cei care doresc să se implice în aceastăm campanie, preotul oferă instrucțiuni pe o rețea de socializare, calea prin care în ultimii ani Omul Domnului a mobilizat sute de credincioși în diverse campanii:

Pasul 1. Ai nevoie de o cutie goală oferită de preotul Iagăru Ion-Doru.

Pasul 2. În cutie poți pune dulciuri (dar NU ceva perisabil), articole şcolare,  jucării potrivite pentru vârsta şi sexul copilului căruia dorești să/i faci o bucurie,  produse de igienă personal, o felicitare de Crăciun pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine, articole de îmbrăcăminte, iconiţe, cruciuliţe şi cărţi de rugăciuni, orice alt cadou de care ştiţi că s-ar bucura copiii voştri.

Pasul 3. Puteţi pune în cutie tot ce intră, ce vreţi și ce credeţi că îi este necesar unui copil de vârsta şi sexul pentru care doriţi să cumpăraţi ceva. Dacă aveți o grupă de vârstă și genul copilului pentru care vă gândiți să faceți cutia, încercați să sortați produsele pentru a putea fi folosite când sunt primite (mărimi corespunzătoare, etc). Nu puneţi în cutii lucruri pe care nu v-ar plăcea nici vouă să le primiţi. Nu faceţi curăţenie în casă pentru ca mai apoi să daţi ce e “de aruncat”! Sigilaţi capacele cutiilor, scrieţi numele familiei tale în spaţiul dedicat şi bifaţi căsuţele dispuse pe cutii.

Pasul 4 . Cutiile se colectează şi se distribuie prin Biserica Spitalului Municipal Caracal.