Schimbări majore pentru Facebook.Ce se va întâmpla cu rețeaua de socializare

92

Algoritmul de rankare al newsfeed-ului facebook se va modifica, astfel încât postările care cer implicarea utilizatorilor de o manieră evidentă să fie din ce în ce mai puţin vizibile.

Dezavantajate de algoritmul pe baza căruia este stabilită ordinea postărilor în newsfeed, sunt atât paginile, cât şi utilizatorii individuali care folosesc aşa-numitele momeli menite să crească implicarea publicului.

Postări precum cele care cer like-uri, share-uri şi/sau comentarii pentru a participa la diverse concursuri, formulări de genul “Dă like dacă eşti Capricorn” sau “Share dacă ai ochi căprui”, vor fi afectate.

Modificările algoritmului de rankare vor intra în vigoare în câteva săptămâni şi vor penaliza mai tare paginile şi utilizatorii care folosesc momelile amintite în mod repetat.

O altă noutate pe care Facebook o aduce pe acest final de an este aşa-numitul buton de Snooze.

Acesta poate fi găsit în meniul contextual asociat butonului cu trei puncte afişat la fiecare postare şi permite reducerea la tăcere (ascunderea postărilor) pentru 30 de zile a unei anumite persoane.

Această funcţie reprezintă o modalitate de a elimina temporar din newsfeed o persoană stresantă, căreia nu vrei să-i dai unfriend.