România se desparte de ultimul său monarh – Regele Mihai I al României. Ceremonie grandioasă

47

Slujba de înmormântare a Regelui Mihai, care a fost oficiată la Patriarhie de către PF Daniel împreună cu un sobor de preoţi, s-a încheiat. La slujbă au asistat membrii familiei regale, reprezentanţii caselor regale din întreaga lume şi oficialii statului român. Patriarhul şi-a exprimat regretul că actuala catedrală este prea mică.

 

Sicriul a fost purtat pe umerii soldaţilor din Regimentul de Gardă către afetul de tun. Sicriul cântăreste un sfert de tonă. Momentul a provocat o explozie de aplauze, oamenii strigă “Regele Mihai” şi “Monarhia salvează România!”.

Prim-ministrul Mihai Tudose, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi cel al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au fost prezenți  la Palatul Regal din Bucureşti, pentru a-i aduce un ultim omagiu regelui Mihai I.

La Palatul Regal au sosit şi mai mulţi membri ai Guvernului, printre care ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, şi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, precum şi membri ai Corpului diplomatic şi diferitelor culte religioase. De asemenea, sunt prezenţi comisarul european Corina Creţu şi fostul premier Dacian Cioloş.

Aceştia au mers în Sala Tronului, pentru a prezenta condoleanţe Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei, principelui Radu şi celorlalţi membri ai familiei regale a României, urmând să participe, de la ora 10,25, la un scurt serviciu religios privat.