„Recoltă” bogată: 32 de permise reținute ieri în Olt și sute de sancțiuni aplicate

192

54 de polițiști din Olt, dar și din alte patru județe veniți în ajutor, au fost prezenți ieri în trafic pe drumurile județului nostru. Acțiunea de amploare s-a soldat cu sute de sancțiuni.

8 ore de acțiune în trafic desfășurată de polițiștii rutieriști din Olt, dar și din județele Dolj, Vâlcea, Argeș și Teleorman veniți în ajutorul alor noștri, au constituit pentru șoferii care au tranzitat Oltul testul legalității, pe care sute de șoferi l-au picat, în special fiind nerespectate viteza și centura de siguranță.

În intervalul orar 12.00-20.00, cei 54 de polițiști prezenți în stradă au aplicat 579 de sancțiuni contravenționale și au reținut 32 de permise. „În urma acțiunii, polițiștii au aplicat 579 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 139.340 de lei, din care 146 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 141 pentru neutilizarea centurii de siguranță sau a dispozitivelor de retenție omologate, restul fiind pentru alte abateri. De asemenea, au fost constatate 4 infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice. Totodată,  au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 32 de permise și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.”, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Printre cei surprinși încălcând legea s-a numărat și un bărbat, de 50 de ani, din Slatina, depistat în timp ce conducea un autoturism cu o concentrație de 0,59mg/l alcool pur în aerul expirat, dar și un tânăr de  37 ani, din comuna Vădăstrița, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 604, în comuna Vădăstrița, fără a deține permis de conducere.