Scandal de proporții după crima de la metrou

72

Acuzații grave au fost aduse autorităților după crima de la metrou, iar Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului din Poliție, a mărturisit într-o intervenție la Antena 3, că prima plângere făcută, nu a fost luată în calcul.

Dumitru Coarnă, susţine că autorităţile au comis o greşeală majoră, eroare care a condus la decesul celei de-a doua tinere atacate la metrou.

Coarnă a mărturisit că plângerea făcută de tatăl primei fete atacate nu a fost luată în seamă de operatorii 112, care l-au trimis pe bărbat la poliţie, deşi puteau anunţa chiar ei cel mai apropiat echipaj.

”Se poate discuta şi e normal pentru că trebuie să învăţăm din fiecare caz. Vorbim de mult timp de deficit de personal. Tatăl primei fete a relatat corect tot ce s-a întâmplat. A sunat la 112 şi îl îndrumă să meargă el la poliţie. Sigur că poliţistul a spus clar că s-a comportat corect. După ce a terminat cu prima persoană, a mers cu tatal si fata, a luat filmarile de la Metrorex. (…) Greşeala de fond e că nu s-a respectat procedura la 112. Obligatoriu trebuia să anunţe poliţia şi cel mai apropiat echipaj să meargă acolo. Cel de la 112 a transmis sarcini celui care a sunat: „du-te tu la Poliţie” .”, a declarat Dumitru Coarnă.