Dr. Păunescu părăseşte Slatina! Se retrage la munte

2935

Unul dintre cei mai buni medici pediatri din Slatina, dr. Valerică Păunescu, părăsește localitatea unde a desfășurat 35 de ani de carieră. El se va retrage la munte.

Pentru el, fiecare copil contează, iar viața lui este sfântă, indiferent de culoarea pielii sau mediul din care provine. Este unul dintre puținii medici slătineni care tratează (din anii ’80) sute de copii de etnie romă, iar pe lista sa se regăsesc peste 3000 de pacienți copii. Din 1985, pacienții săi îl găsesc la cabinetul din Orașul de Jos, însă acum, Valerică Păunescu, unul dintre cei mai respectați medici pediatri din municipiu, își anunță pensionarea și, totodată părăsirea urbei în care a activat 35 de ani.

Deși se consideră un om absolut normal care nu are nimic special față de alți oameni, mii de pacienți au trecut prin mâinile sale și au primit îngrijiri medicale atunci când sănătatea sau chiar viața le era pusă în pericol.

În prag de pensie, medicul își reproșează doar faptul că nu are timp la dispoziția pacientului și este mulțumit că nu este contestat de către pacienți. “Am încercat să mulțumesc pe toată lumea, nu știu în ce măsură am și reușit, dar în viață mai sunt și oameni care, indiferent cât le-ai face bine, nu poți să le satisfaci pretențiile sau au impresia că nu vrei. Eu m-am străduit, nu pot să-mi reproșez nimic, poate faptul că nu mai este atâta timp la dispoziția pacientului din cauza birocrației cu care ne confruntăm. N-au fost probleme de malpraxis, n-au fost probleme să ajung în justiție sau să mă cert cu oamenii, să-mi aud nemulțumiri.”, declară medicul.

Modestia și faptul că este un om sincer, deschis, de la care poți cere oricând un sfat bun, la care se adaugă pregătirea profesională i-au adus mii de pacienți, însă meseria pe care o practică cu drag nu i-a dat timp liber și pentru alte activități. După decenii de muncă, își caută liniștea în altă parte.

“Am fost prins în viață cu multă treabă, 10 – 12 ore din zi au fost pentru meseria asta. Am avut timp mai puțin să mă odihnesc, mai puțin să-mi fac concedii. Mă retrag curând spre munte, într-o stațiune, la Olănești ca să-i dau și denumirea, ca orice pensionar care vrea să se odihnească, să respire un aer curat, să trăiască din munca pe care a depus-o atâta timp într-o liniște și o oază de aer curat și de verdeață.  Mă retrag din activitate și mă duc să mă odihnesc acolo. Părăsesc Slatina și mă stabilesc la Olănești.”, ne-a mărturisit dr. Păunescu.