Un deputat de Olt, premiat pentru legile bune date în domeniul agricol

319
foto: facebook

Un deputat oltean a primit Premiul special în cadrul Galei Trofeelor Super-Ferma României și Super-Hrana României, fiindu-i recunoscut meritul la realizarea unor legi bune în domeniul agricol.

Alexandru Stănescu, deputat PSD de Olt și Președintele Comisiei pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice a Camerei Deputaților, este unul dintre premianții Galei Trofeelor Super-Ferma României și Super-Hrana României. Evenimentul a fost organizat marți seară, pentru a marca un an excepțional pentru agricultura și industria alimentară.

Deputatul oltean a fost răsplătit cu Premiul special pentru legile bune date pentru fermierii și producătorii alimentari români. „Doresc să mulțumesc pe această cale organizatorilor, #AgrointeligentaBTVideo și #Mediafax pentru trofeul primit! Vă promit că îmi voi face treaba cu aceeași dedicare și deschidere către fermierii români ca și până acum! În mandatul meu de președinte al Comisiei, agricultura nu are și nu va avea culoare politică!”, a declarat parlamentarul.

Premiat în cadrul premiilor anului în industria agro-alimentară,  parlamentarul oltean se află la cel de-al doilea mandat. În actualul mandat, Stănescu a inițiat nu mai puțin de 45 de propuneri legislative, dintre care au devenit legi: Lg 133/2017 privind unele măsuri de organizare a activității de îmbunătățiri funciare, Lg 168/2017 privind instituirea zilei de 10 octombrie drept Ziua Națională a produselor agroalimentare românești, Lg 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și Lg 175/2017 privind trecerea unor drumuri forestiere din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor- Romsilva în domeniul public al unor unități administrativ- teritoriale și în administrarea consiliilor locale ale acestora.

Prima ediție a Galei Trofeelor Super-Ferma României și Super-Hrana României a reunit peste 150 de fermieri, producători din industria alimentară, oficialități, reprezentanți ai organizațiilor profesionale și jurnaliști. Au fost premiați 20 de fermieri, antreprenori şi companii din agricultură şi industria alimentară.