Scandal în Parlament pe legile justiției

62

Președintele de ședință Gabriel Vlase i-a șicanat pe cei de la PNL și USR cu amenințarea că le va tăia microfonul încă de la începutul dezbaterii din Parlament pe legile justiției, iar cei de la PMP au luat o decizie radicală.

Robert Turcescu, deputatul PMP a anunțat că partidul se retrage de la dezbaterile pe legile justiției și nu va participa la vot.

”PMP nu va participa la acest simulacru de dezbatere și nici la votul pe aceste legi ale justiției”, a spus Turcescu, care i-a acuzat pe cei de la PSD că au ascuns ”diavoli” în prevederile legilor justiției.

Plenul Camerei a votat, miercuri, modificarea Regulamentului Camerei, care prevede că dacă unul dintre amendamente a fost acceptat, celelalte amendamente se consideră respinse, în condiţiile în care PNL, USR şi PMP s-au opus vehement, făcând un nou spectacol.

Proiectul de hotărâre care modifică Regulamentul a fost adoptat cu 176 de voturi „pentru” şi 88 de voturi „împotrivă”.

După vot, deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu şi-a pus o cruce roşie pe gură şi a acuzat PSD de comportament dictatoriaRegulamen.

Deputatul PNL Raluca Turcan a acuzat, după vot, faptul că această modificare „pune capăt” democraţiei. „Azi, PSD, ALDE şi UDMR au creat cadrul ca un grup de interese cu comportament infracţional să decidă după bunul plan pentru a-şi salva pielea de propriile dosare în faţa justiţiei”.

„Nu aţi închis gura parlamentarilor, aţi închis gura românilor”,a acuzat şi deputatul PMP Ionuţ Simionca.