Pădurea Strejești, furată pentru foc. Doi tineri, prinși cu căruțele pline

145

10.000 de lei este amenda aplicată de jandarmi ieri pentru furt de lemne. Prinși asupra faptului sunt doi tineri din Strejești.

Deși iarna nu și-a intrat încă în drepturi, frigul de afară îi strânge cu ușa pe cei care nu și-au făcut provizii pentru a asigura încălzirea casei. Așa se face că furturile de lemne s-au întețit pe raza județului. Alți doi tineri au fost prinși ieri de jandarmi cu căruțele pline.

 “În data de 12 decembrie a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au depistat, pe raza comunei Strejești, doi bărbați din aceeași localitate, în vârstă de 27 ani, respectiv 38 ani, care transportau în două căruțe cantitatea de 2,78 mc material lemnos din specia stejar. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că persoanele în cauză au tăiat ilegal şi sustras materialul lemnos din pădurea Strejești. Recomandăm cetățenilor să nu încurajeze încălcarea prevederilor legale în domeniul silvic, precum și sesizarea autorităților atunci când observă astfel de fapte, declară Claudia Niță, purtătorul de cuvânt al IJJ Olt.

Cei doi tineri au primit amenzi în valoare de 10.000 lei, iar lemnele au fost confiscate.