Gest exemplar: un primar mobilizează localnicii să ofere ajutor familiei rămasă fără casă

888

Primarul unei comune din Olt a mobilizat cetățenii din comună să sară în ajutorul unui localnic a cărui casă a ars în noaptea de sâmbătă spre duminică. Prima donație în materiale de construcție a ajuns la destinație.

Gigi Botofei din comuna Osica de Sus și-a văzut în noaptea de sâmbătă spre duminică averea mistuită de flăcări. Casa și bunurile din interior, dar și o anexă gospodărească au pierit într-un incendiu pentru stingerea căruia pompierii au acționat mai bine de 4 ore. Potrivit salvatorilor, cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit electric produs de un cablu electric defect sau cu improvizații.

În prag de Sărbători, comunitatea a fost mobilizată să ofere ajutor acestei familii chiar de către edilul Gheorghe Manicea. Iar prima donație a și ajuns la cei aflați în mare nevoie, constând în materiale de construcții. Primăria va oferi un ajutor de urgență, astfel încât familia Botofei să poată să aibă un acoperiș deasupra capului cât mai repede.

“Este regretabil că se întâmplă și astfel de evenimente de aceea trebuie să fim alături de consăteanul nostru. Primăria Osica de Sus v-a acorda un ajutor din Fondul de Urgență așa cum s-a procedat și în alte cazuri. Vă rog, încă odată, să fim alături de Gigi Botofei și să-l ajutăm fiecare cu ce putem, având ca exemplu pe Mihăiță Trecerea care a donat materiale de construcții! Acum, în prag de sărbători, ne putem unii forțele pentru a face o familie fericită! Haideți să ne unim și să îl ajutăm fiecare cu ce putem!”, este apelul lansat de edilul Manicea.

IMAGINI DE COŞMAR O locuinţă a fost făcută scrum. Pompierii s-au luptat ore în şir cu flăcările