IMAGINI DE COŞMAR O locuinţă a fost făcută scrum. Pompierii s-au luptat ore în şir cu flăcările

273

Un incendiu de proporții a izbucnit noaptea trecută la o locuință din localitatea olteană Osica de Sus. Pompierii au intervenit în forță pentru stingerea flăcărilor. Cu  toate acestea, salvatorii s-au luptat mai bine de patru ore pentru a lichida incendiul. Casa și bunurile din ea au fost făcute scrum.

La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD de la Garda Osica, dar și o autospecială de stingere de la Detașamentul Caracal.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta violent, cu flacără și degajări mari de fum, la acoperișul casei și la acoperișul unei anexe și la bunurile din interiorul casei”, a declarat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt.

Intervenția pompierilor a durat mai bine de patru ore, fiind distruse acoperișul locuinței și anexei, pe circa 250 de metri pătrați, electronicele, electrocasnicele și mobilierul din patru camere de locuit. Din fericire, proprietarii au reuşit să să salveze înainte ca flăcările să cuprindă locuinţa.

Ei nu ştiu de unde le-a luat foc casa. Potrivit salvatorilor, cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit electric produs de un cablu electric defect sau cu improvizații, a mai spus purtătorul de cuvânt al pompierilor.