REVOLTĂTOR.Copil traumatizat de mamă și de un bărbat deghizat în Moș Nicolae

205

Imagini cu o femeie care şi-ar fi traumatizat copilul cu ajutorul unui bărbat deghizat în Moş Nicolae au scandalizat internetul. Acesta l-a pus pe copil să stea în genunchi şi l-a atins cu un băţ care simboliza nuiaua pentru a-l determina să promită că nu mai face ,,prostii,, la grădiniţă şi nu mai scrie pe pereţi.

Poliţia şi Protecţia Copilului din Bistriţa-Năsăud au declanşat, vineri, o anchetă în ceea ce priveşte o femeia de 31 de ani, care este acuzată că şi-a traumatizat băieţelul de 5 ani.

Femeia şi bărbatul deghizat în Moş Nicolae, în realitate unchiul micuţului, sunt acuzaţi de rele tratamente aplicate minorului, după ce ”Moş Nicolae” a făcut o vizită copilului, dar înainte de a-i da cadouri l-a pus să stea în genunchi, să promită că nu mai scrie cu creioanele pe pereţii şi chiar l-a atins cu nuiaua.

“Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud s-a autosesizat vineri, după ce în presă au apărut o serie de imagini din care rezulta că un copil de cinci ani a fost terorizat de Moş Nicolae, pentru a fi cuminte. S-a deschis un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului, fiind identificate persoane personajele care apar în filmare. Este vorba despre un copil de cinci ani, mama acestuia de 31 de ani din Bistiţa-Bârgăului şi de un bărbat de 40 de ani din localitate, care a fost îmbrăcat în Moş. Am sesizat şi Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului (DGASPC) pentru a-i acorda asistenţă psihologică minorului”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb.

Copilul este în grija mamei, iar tatăl copilului s-a sesizat și astfel, reprezentanţii DGASPC Bistriţa-Năsăud au declanşat şi ei o anchetă în acest caz.

Reprezentanţii instituţiei se află în teren, unde urmează să stabilească ce măsuri se impun.

“Am fost sesizaţi de colegii de la Constanţa despre apariţia unei situaţii la Bistriţa-Bârgăului. Un bărbat din judeţul Constanţa a anunţat instituţia, spunând că fiul său, care s-ar afla în grija mamei, în Bistriţa-Bârgăului, ar fi fost speriat de Moşu’. În cauză s-au declanşat cercetările, la faţa locului fiind trimise echipe de la Protecţia Copilului, care urmează să stabilească împrejurările în care s-a petrecut incidentul şi dacă este nevoie de instituirea vreunei măsuri de protecţie”, a declarat, directorul DGASPC Bistriţa-Năsăud, Delia Fontul.