Cultivatorul de cannabis la Spineni va afla astăzi sentința

182

Magistrații Tribunalului Olt vor pronunța astăzi sentința în cazul tânărului bucureștean depistat de procurorii DIICOT Olt la finele lunii august că a cultivat cânepă indiană pe o suprafață de 350mp la o gospodărie din comuna Spineni.

Răzvan Claudiu Țăpurică, din București, în vârstă de 29 de ani, acuzat de trafic de droguri de risc, își așteaptă astăzi sentința ce va fi pronunțată la Tribunalul Olt. Tânărul a fost arestat preventiv pe data de 1 septembrie, la propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție- DIICOT- Biroul Teritorial Olt, după ce oamenii legii au descoperit cultura de cannabis pe care acesta o înființase în satul Cuza Vodă din comuna Spineni pe aproape 350mp.

O cantitate de aproximativ 10 kilograme de cannabis, plantă uscată, a fost descoperită în locuinţă, dar și 330 de plante de cannabis, însumând peste 90 de kilograme de substanţă vegetală. Tot acolo s-au mai găsit lăzi pentru depozitare, îngrăşăminte lichide şi solide pentru cultura de cannabis, tratamente pentru stropirea plantelor etc.

Suspectul Răzvan Ţăpurică a susținut că a cultivat planta pentru consumul personal și că a adus semințele din Spania, de unde le-a achiziționat ca suvenir. Cannabisul era crescut printre alte plante cultivate cu scopul de a ascunde cultura.

Țăpurică este fost administrator a mai multor magazine dintr-un mall din Capitală și se află în detenție provizorie în Penitenciarul Craiova.