Un cioban și-a găsit sfârșitul într-un canal de desecare

83
Imaginea prezinta operatiunea de cautare a cadavrului adolescentului de 16 ani, la Suceava, sambata, 23 august 2008. Doua echipe de scafandri din Bihor si Mures ii vor sprijini pe reprezentantii ISU Suceava in operatiunile de cautare a cadavrului adolescentului de 16 ani care a fost luat de apele raului Suceava in 25 iulie, in zona podului din cartierul sucevean Itcani, si nu a fost inca gasit. ISU SUCEAVA / MEDIAFAX FOTO

Un băiat de 22 de ani lucra la o stână, iar proprietarul acesteia a anunţat dispariţia lui.Ulterior acesta a fost găsit înecat în canalul de desecare din satul Nedeia, comuna doljeană Gighera.

„Persoana care a sunat la 112 a declarat că trebuia să-l întâlnească pe tânăr, iar acesta nu a mai apărut şi a pornit în căutarea lui. La un moment dat a găsit haina acestuia pe malul canalului şi a alertat autorităţile“, au declarat reprezentanţii ISU Dolj.

După ce s-a primit apelul au acţionat la faţa locului Garda de Intervenție Bechet cu o autospecială și cinci subofițeri, Secția Segarcea cu patru subofițeri și o barcă pneumatică, scafandri, elicopterul SMURD și o ambulanță SAJ. Căutările cu scafandri au început în jurul orei 13.25, iar după aproximativ o oră Constantin Teacă a fost găsit, recuperat și adus la mal. Însă, după ce medicii l-au monitorizat, i-au declarat decesul.

Poliţiştii spun că tânărul ar fi încercat să traverseze canalul, în noaptea 5 spre 6 decembrie, peste nişte ţevi care se află deasupra, s-a dezechilibrat şi a căzut în apă. „Din primele cercetări rezultă că bărbatul a fost plecat de la stâna la care lucra să mănânce, iar în jurul orei 22.00, pe 5 decembrie, a vrut să scurteze drumul către stână, a mers pe ţevile care trec peste canal şi a căzut. Trupul acestuia a fost găsit la baza pilonilor ţevilor respective, iar în apropiere, tot în apă, a fost găsită şi o plasă cu mâncare pe care tânărul o ducea la stână. Cadavrul acestuia a fost dus la morga Spitalului Segarcea“, a declarat Cătălin Dochia, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.