Oltean depistat la frontieră cu permis fals, emis în Anglia

463

Un oltean în vârstă de 21 de ani a fost depistat sâmbătă de către polițiștii de frontieră timișeni la controlul de frontieră cu un permis de conducere englezesc fals, pentru autoturismul pe care îl conducea.

“În data de 18.11.2017, în jurul orei 06.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, județul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, cetățeanul român Florin M., în vârstă de 21 de ani, cu domiciliul pe raza județului Olt, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Jetta, înmatriculat în Austria.”, se arată într-un comunicat al I.T.P.F. Timișoara.

Olteanul a prezentat la controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, și un document care avea însemnele autorităților engleze, declarând că a obținut permisul în urma frecventării unui curs de conducere auto, din Marea Britanie, unde a plătit suma de 800 de euro. Polițiștii de frontieră au constatat că documentul este fals şi că olteanul nu a obținut niciodată dreptul de a conduce.

Potrivit ITPF Timișoara, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.