Razie la vulcanizări, soldată cu amenzi uriașe și un lacăt pe afacere

268

Sezonul rece aduce pentru vulcanizări nu numai clienți în plus, ci și amenzi. Cinci societăți comerciale de profil au fost prinse pe picior greșit de polițiști și inspectorii de muncă, fiind sancționate, uneia fiindu-i suspendată activitatea.

Au “încălțat” mașinile fără însă a respecta legislația, așa că s-au ales cu amenzi drastice și chiar cu o suspendare a activității. Vulcanizările auto din Slatina au primit sâmbătă “vizita” polițiștilor de investigare a criminalității economice și inspectorilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.

“Având în vedere că se apropie sezonul rece, iar montarea cauciucurilor de iarnă este o condiție necesară pentru a circula regulamentar, polițiștii de investigare a criminalității economice, sprijiniți de inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, au acționat în vederea combaterii faptelor ilicite, din cadrul vulcanizărilor auto. În urma verificărilor efectuate la societățile comerciale de profil, au fost constatate nereguli la 5 dintre acestea, fiind astfel aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 535.000 lei pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat fiscal, și a Legii 53/2003 privind încălcarea dispozițiilor legale referitoare la încheierea contractelor individuale de muncă. “, arată IPJ Olt.

Oamenii legii au identificat la o vulcanizare două persoane care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă, o altă societate nu deținea casă de marcat, iar 3 vulcanizări nu emiteau bonuri de casă clienților. Potrivit IPJ Olt, ca măsură complementară, s-a dispus suspendarea activității unei firme, precum și confiscarea sumei de 390 lei.