Ministerul Apărării ia înapoi terenul fostei UM pentru a-l reda, ulterior, liber de obligații

245

Unitatea Militară din Slatina revine în proprietatea MApN, urmând a fi redată primăriei liberă de obligații. Hotărârea de Guvern privind înscrierea imobilului în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea acestuia în administrarea Ministerului Apărării Naţionale se află pe ordinea de zi a ședinței de astăzi.

În urma renegocierii Primăriei Slatina a contractului de preluare a fostei Unități Militare 01217, în condiții avantajoase pentru bugetul local, s-a obținut de la Ministerul Apărării Naționale modificarea obligațiilor asumate. Astfel, primăria nu va mai asigura cele 48 de locuințe angajaților MApN în construcția realizată pe acel teren și nu va mai reabilita clădirea Cercului Militar decât peste câțiva ani. Pentru ca noul contract să-și producă efectul, terenul respectiv trebuie să revină în proprietatea ministerului, ca mai apoi să fie predat primăriei.

Astăzi, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, punctul 11, figurează “HOTĂRÂREA privind înscrierea unui imobil, situat în municipiul Slatina, judeţul Olt, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea acestuia în administrarea Ministerului Apărării Naţionale şi pentru actualizarea valorii de inventar a imobilului 539 aflat în domeniul public al statului”.

Primul pas, a fost, așadar făcut, pe terenul fostei unități urmând a fi construit un centru multifucnțional. Primăria a finalizat studiul de fezabilitate pentru construcţia unui parc, pe mai bine de trei hectare, în care să funcționeze și o grădiniță nouă, negociază cu o firmă pentru construcţia unui mall. Planul Urbanistic Zonal “Construire ansamblu multifuncţional” în municipiul Slatina, strada Tunari nr. 1, cuprinde apartamente pentru tineri, care să le poată achiziționa printr-un sistem de plată avantajos, dar și dotări aferente acestora, servicii, comerţ, zone verzi, sport şi agrement.

Primăria a preluat în 2012 în administrare cele 11,7ha de teren.