Se cere reabilitarea lui Ceaușescu. Nepotul cere reanalizarea procesului condamnării la moarte

254

În timp ce Nicu Ceaușescu, nepotul de frate al dictatorului, cere în instanţă reanalizarea procesului care a dus la execuţia cuplului prezidenţial, avocatul fiind unul cu renume și cu rădăcini oltene, un fost deputat solicită reabilitarea “celui mai iubit fiu” considerându-l un “miracol” pentru România.

Primul copil născut în 1918 la Scorniceşti, ajuns şeful de stat al Republicii Socialiste România din 1967 până la căderea regimului comunist, în 22 decembrie 1989, a murit la 25 decembrie 1989, fiind judecat, condamnat la moarte şi executat împreună cu soţia sa Elena.

Perioada comunistă este una de tristă amintire pentru mulţi români, însă sunt şi destui nostalgici care îi păstrează fotografia sau care se mândresc cu realizările din timpul său. Printre ei, și fostul deputat PRM Dragoș Dumitriu, care-l numește “un miracol pentru România”și care a cerut reabilitarea lui Nicolae Ceauşescu. Dorința a fost exprimată într-un editorial recent, compus pentru site-ul revistei „România Mare” (condus de fiica lui Vadim Tudor, Lidia Tudor).

Dumitriu dezvăluie pe saitul Sputnik că “nepotul de frate al președintelui Nicolae Ceaușescu, pe numele său tot Nicolae (Nicu) Ceaușescu, s-a hotărît să ceară în instanță reanalizarea procesului care a dus la execuția cuplului prezidențial român în ziua de 25 decembrie 1989″. Nicu Ceaușescu ar fi intervenit la o emisiune televizată în septembrie 2017 anunțându-și demersul, acesta dezvăluind că are susținerea lui Valentin Ceaușescu, fiul dictatorului, și Mircea Oprean, ginerele, fostul soț al Zoiei, fiica lui Ceaușescu. “Nu am nici un interes material, este vorba doar de justiție, de repararea unei mari nedreptăți”, a spus Nicu Ceaușescu.

Se pare că avocata care se va ocupa de acest caz este Mariana Ștefan, slătineancă la origini, un avocat de renume în Capitală.