Victor Ponta își spune părerea după alegeri : ”Pentru PSD este o rușine pe care o regret”

55

Victor Ponta comentează luni, într-o postare pe Facebook, rezultatele alegerilor locale parţiale din municipiul Deva. Potrivit rezultatelor, Florin Oancea (PNL) a obținut cele mai multe voturi.

Victor Ponta îl felicită, în primul rând, pe independentul Marius Blendea, susținut de ProRomânia, care a strâns 3.000 de voturi. Fostul premier afirmă că nu se bucură de victoria candidatului PNL, iar rezultatul obținut de Petre Mărginean este o „rușine pentru PSD”.

Ieri locuitorii Devei au votat / acum rezultatele sunt clare :

1. Florin Oancea PNL – 9.000 voturi (cca. 41%)
2. Petre Marginean PSD – 5.400 voturi (24%)
3. Marius Blendea – independent sustinut de ProRomania 3.000 voturi (13.5%)

Jurnaliștii fac deja propriile analize cu care sunt mai mult sau mai puțin de acord :

Să îmi spun însă și eu opinia ( așa la cald) :

1. Felicitări doctorului Marius Blendea și celor câțiva colegi de la ProRomânia pentru curajul de a candida și pentru faptul că au oferit o alternativă serioasă la PSD și PNL/ 13.5% – o treime din voturile PNL și mai mult de jumătate din cele ale PSD este un rezultat mai mult decât onorabil / fără mașinărie de partid, fără echipe de activiști, fără resurse financiare și administrative era probabil imposibil de făcut mai mult acum / dacă va mai candida in 2020 eu îl văd pe Marius mare favorit pentru funcția de primar al Devei.

2. Nu mă bucur deloc pentru victoria candidatului PNL / a primit voturile liberalilor tradiționali din oraș și voturile negative la adresa lui Dragnea , Marginean și toată trupa de baroni nepoftiți aduși de “Cartelul” din Sud pe capul bieților locuitori din Deva / noul primar a fost viceprimar 6 ani și nu a făcut nimic iar promisiunile din campanie au fost demagogice și neserioase / dacă însă va face treabă pentru oraș voi fi primul care să îl felicite.

3. Pentru PSD este o rușine pe care o regret – dar absolut normală după ce au pațit același lucru la alegerile recente pentru Primăria Târgu Jiu/
– Liviu Dragnea a impus peste capul organizației locale un candidat traseist și trădător venit în ultimul moment la PSD după ce candidase și pierduse în 2016 din partea PNL / după care în ziua alegerilor a plecat la shopping la Viena în semn de batjocură totală la adresa pesediștilor din Deva care încercau să scoată oamenii la vot
– în stilul practicat în mod tradițional de Dragnea, Stănescu și alți baroni din “Cartel” campania s-a bazat pe voturi cumpărate, manipulate sau obținute în mod mecanic doar pentru ca pe buletinul de vot scrie “PSD” / ca și la Târgu Jiu a fost o iluzie care s-a terminat prost
– după ce ai pus un candidat care este proprietarul Antena 1 Deva, după ce ai dus în oraș în 2 săptămâni Președintele PSD, Prim Ministrul și jumătate din Guvern plus Primarul General al Bucureștiului, după ce ai facut milioane de promisiuni , ai cheltuit o mulțime de bani și ai folosit toate instituțiile publice locale și deconcentrate să reușești să convingi doar 5.000 de oameni să te voteze este un dezastru pe care degeaba îl cosmetizezi / Marius Blenda cu Victor Ponta și încă o mână de oameni au obținut 3.000 de voturi.
– suntem la mai puțin de 1 an de la alegerile parlamentare din Decembrie 2016 și acum Dragnea poate să vadă din nou ( dupa Targu Jiu) care este adevarata lui valoare electorală în afara Teleormanului / dacă PSD rămâne sub controlul “Cartelului” ce credeți că va face la viitoarele alegeri din 2020??? ( Nu vorbesc de prezidențiale pentru că acolo blatul este deja făcut și PSD va avea un candidat “de formă” care să îl încurce pe Tăriceanu)!

4. Am inițiat #ProRomânia alături de Daniel Constantin și Sorin Cimpeanu pentru că oamenii din România să aibâ o alternativa politică altfel decât PNL și PSD/ rezultatul acesta de 13.5% venit la 10 zile după decizia Tribunalului de înființare a Partidului ne dă curaj și încredere că suntem pe drumul cel bun.

Mulțumesc tuturor celor care l-au votat pe Marius Blendea și vă garantez că merită votul dvs – iar celor care au votat PNL sau PSD ( și celor care au votat pt alt candidat sau nu au votat deloc ieri) le spun că acum există o alternativă mai bună – #ProRomania.”, scrie Victor Ponta, pe Facebook.