PANICĂ Un robinet defect la o cisternă cu gaz a EVACUAT 500 de oameni. Patronul din Caracal, amendat

119

Cu o amendă de 5000 de lei s-a ales o societate din Olt, după ce ieri o cisternă plină cu gaz a firmei a provocat alertă maximă la Galați, 500 de persoane de la marginea satului Traian fiind evacuate.

A fost alertă maximă ieri în Galați. O cisternă plină cu gaz, din care se scurgea combustibilul, a alertat autoritățile, existând pericolul unei explozii, dar și de intoxicare pentru locuitorii a 200 de case de la marginea satului Traian. Autocisterna, încărcată cu 20 de tone de GPL, plecase din Galaţi şi urma să distribuie gazul la diverse staţii, până la Tecuci.

Autoritățile l-au lăudat pe șofer, care a acționat ca la carte: observând că din recipient iese abur cu presiune, s-a îndepărtat de Drumul Naţional 25 și a oprit cisterna pe un câmp, departe de casele locuite. Traficul rutier a fost deviat şi trenurile au fost oprite

Gazul nu putea fi mutat într-o altă cisternă, aşa că tehnicienii ISU au hotărât să-l lase să se degaje în atmosferă. Pompierii au creat nişte perdele de apă, pentru a împiedica gazul să ajungă în sat. După 5 ore, gazul din cisternă s-a scurs iar traficul rutier şi feroviar a fost reluat. Firma care deţine cisterna a fost amendată cu 5000 de 

lei pentru robinetul defect.

Cisterna cu GPL aparține operatorului Flagas SRL, cu sediul în Caracal. ”Amenda a fost aplicată pentru utilizarea cisternei cu defecţiuni la echipamentele tehnice care au provocat scurgerea accidentală a substanţelor periculoase şi favorizarea riscului de apariţie a pericolului de explozie”, au precizat reprezentanţii ISU Galaţi.