DRAMĂ O tânără și-a ucis mama într-un grav accident rutier

1716

O șoferiță de 23 de ani a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina îmtr-un autoturism parcat pe marginea drumului, în comuna Baldovinești. Din cauza vitezei, impactul a fost unul extrem de Puternic, care a făcut mașina armonică. Șoferița a suferit răni grave, fiind transportată la spital, iar mama ei, aflată pe scaunul din dreapta față al mașinii, a murit în urma traumatismelor suferite.

În urma apelului la 112, la fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii Balş, cu o autospecială complexă pentru intervenţie şi descarcerare, ulterior la accident au ajuns un echipaj SMURD dar și două echipaje de la Ambulanță. Una dintre victime a fost găsită de salvatori încarcerată în autoturism, fără semne vitale. Potrivit protocolului, victima, o femeie de 45 de ani, a fost supus manevrelor de resuscitate. Din păcate fără succes, ea fiind declarată decedată.

„În urma impactului, pasagera de pe scaunul din dreapta-faţă, în vârstă de 45 de ani, a rămas încarcerată. La sosirea echipajelor, femeia încarcerată se afla în stop cardio-respirator, şi imediat au fost începute manevrele de resuscitare. Echipajele medicale au executat resuscitare mai bine de 40 de minute, fără rezultat favorabil”, a declarat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

Șoferița, fiica victimei, a fost găsită cu mai multe traumatisme cranio-cerebrale, dar conștientă. Ea a fost transportată la UPU Slatina.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere și vătămare corporală din culpă și fac cercetări pentru a stabili cu certitudine împrejurările în care s-a produs accidentul.