1.458 de elevi din Olt vor primi Bani de Liceu. LISTA

760

Ministerul Educației a afișat ieri listele beneficiarilor programului ”Bani de liceu” pentru anul școlar 2017-2018. Din Olt, cei mai mulți sunt din localitățile Cilieni și Izbiceni.

În acest an școlar, 1.458 de elevi din Olt vor primi sprijinul financiar acordat în cadrul Programului naţional de protecţie socială ”Bani de liceu”. Ministerul Educaţiei a afişat lista beneficiarilor:

http://banideliceu.edu.ro/Rapoarte2017/solJudet/OT/index.html

Sprijinul este în cuantum de 180 d elei pe lună şi se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de Bacalaureat sau de diplomă şi pe perioada practicii în producţie. Cei nemulţumiţi pot depune contestaţii până mâine, rezultatele finale fiind afişate pe 6 noiembrie.

La nivel naţional, au fost depuse 33.016 solicitări pentru a primi acest sprijin, eligibili fiind elevii care provin din familii cu un venit brut lunar pe membru de familie mai mic sau egal cu 150 lei.

La nivelul judeţului Olt, pe localităţi, cei mai mulţi beneficiari sunt din: Cilieni- 71, Izbiceni- 68 şi Alimăneşti şi Corabia- câte 51.  La nivelul unităţilor de învăţământ la care s-au depus cererile, CN AI Cuza Corabia a înregistrat 222, CT Danubius Corabia- 147, CT Matei Basarab Caracal- 114 şi Colegiul Economic PS Aurelian Slatina- 105, la polul opus fiind Liceul Tehnologic Piatra-Olt şi LPS Slatina- câte 10.