Călin Popescu Tăriceanu, declarații de ultimă oră despre limitări și reduceri în sistemul bugetar

121

Daniel Chițoiu, care a spus recent că ar trebui limitate sau reduse cheltuielile de personal în sistemul bugetar, este susținut de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Cei doi consideră că sumele economisite trebuie să fie redirecţionate către investiţii. De asemenea, Daniel Chiţoiu a spus că în orice instituţie publică, din 100 de angajaţi, muncesc cel mult 60, iar ceilalţi stau pe Internet.

„Și eu și el am vorbit despre necesitatea menținerii la un anumit nivel, la nivelul de astăzi, a cheltuielilor bugetare și evitarea creșterilor de funcționare a aparatului administrativ în viitor. Nu a vorbit nimeni despre concedieri, nici despre reduceri de salarii. Spun foarte clar, ca să nu mai existe niciun dubiu. Cheltuielile în momentul de față pe care trebuie să le urmărim sunt cele legate de investiții. Prin urmare, este necesar să reținem la nivelul actual prevederile cu aparatul central. Toți banii care ne vin în plus (…) trebuie să-i chibzuim cu grijă și să-i folosim cât mai mult pentru investiții. (…) Cheltuielile cu salariile sigur că vor crește, pentru că așa am prevăzut în programul economic cu care am câștigat alegerile și ne-am asumat în mod explicit acest lucru. Să creștem salariile în România, pentru că, cu toții ne dorim să atingem criteriile de convergență economice cu UE. Acest lucru este necesar. Nu vrem ca România să rămână ceea ce a fost o bună bucată de vreme, furnizor de forță de muncă și ieftină. Deci, aceste întrebări care insinuează ceva negativ, îmi pare rău, nu împărtășesc această abordare. (…) A spus că este nevoie de un audit și cred că este o idee foarte bună”, a spus Tăriceanu.