Președintele Republicii Moldova îl așteaptă pe Klaus Iohannis într-o vizită oficială la Chișinău

44

În plin conflict cu Traian Băsescu, Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, l-a invitat pe omologul său Klaus Iohannis, într-o vizită oficială la Chișinău.

În acest sens, Dodon i-a înmânat o scrisoare ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță.

“L-am asigurat pe domnul Ambasador de faptul că relațiile moldo-române sunt și vor rămâne a fi fundamentale pentru Republica Moldova, în virtutea vecinătății noastre, a evenimentelor istorice comune și a afinităților culturale pe care le-am avut mereu. Suntem două state independente și suverane, care trebuie să găsească noi oportunități de cooperare respectuoasă și benefică pentru cetățeni. Un temei important pentru întâlnirea de astăzi a fost dorința mea de a-i înmâna domnului Ambasador Daniel Ioniță o scrisoare oficială adresată Președintelui României, domnului Klaus Iohannis. Prin această scrisoare, i-am transmis domnului Președinte Iohannis invitația mea de a vizita Republica Moldova. Consider că între șefii de stat ai României și Republicii Moldova trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă și constructivă”, a scris președintele moldovean, pe Facebook.

“Am toată convingerea că numai prin discuții repetate pot fi depășite asperitățile și dificultățile care mai apar în relațiile dintre state sau dintre instituții și mizez pe faptul că Președintele României este deschis să accepte un dialog la Chișinău, în orice perioadă comodă pentru dumnealui”, a adăugat Igor Dodon.