Victor Ponta face acuzații fără precedent la adresa lui Dragnea

35

Fostul premier Victor Ponta face acuzații dure la adresa lui Liviu Dragnea. Deputatul a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Târgu-Jiu, că Liviu Dragnea a participat la mai multe întâlniri formale şi informale cu procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi cu fostul director adjunct al SRI, Florian Coldea, spunând despre preşedintele PSD că a fost “cel mai apropiat om de sistem”.

“Domnul Dragnea a participat la multe întâlniri formale şi informale şi cu doamna Kovesi şi cu domnul Coldea. Acum mai recent, când merge la Antena 3 e luptător, după care probabil că-i sună ‘Mă iertaţi c-am zis de voi, nu mai zic’. (…) Eu cred, în continuare, că dosarul Referendumul este un dosar politic, deci nu mă orbeşte lupta mea cu domnul Dragnea ca să spun că era ceva serios, acolo chiar cred că era nevinovat. (…) Cel mai apropiat om de sistem din PSD a fost întotdeauna Liviu Dragnea. Şi cel mai protejat. Cerea sprijin ca să fie achitat. Ţineţi minte când a zis Tăriceanu că s-o schimbe pe Kovesi, Dragnea a zis să n-o schimbe. De ce credeţi c-a zis? Că-i era frică”, a precizat Ponta.

Fostul premier a ținut să precizeze faptul că PSD nu-i va crea probleme președintelui la alegerile prezidențiale din 2019 și că îl deranjează că Liviu Dragnea “aruncă cu noroi în diverşi oameni”.

“PSD nu-l va ataca pe Klaus Iohannis, nici nu-i va crea nicio problemă în 2019 pentru că Dragnea speră că, în felul ăsta, va fi ajutat cu dosarele. Eu cred că nu, dar mă rog, e speranţa lui. Nu vedeţi că se ocupă de înjurarea mea şi a altora, nu se luptă cu domnul Iohannis, nu se luptă cu nimeni altcineva. Dincolo de politică, guvernarea merge prost şi va merge prost cât timp, în loc să o conducă primul ministru, o conduce Dragnea de la partid. Nu poate să meargă bine o guvernare în care primul ministru nu-şi numeşte oameni, nu are autoritate, nu-şi face programul, e totdeauna altcineva care decide. Şi asta ne va costa pe toţi”, a spus Victor Ponta.

“Mă deranjează un lucru: nu-mi place faptul că domnul Dragnea, de câte ori îl supără cineva din PSD, începe să arunce, prin diverşi oameni, cu noroi. Ţineţi minte, Grindeanu, acum trei luni era securist, omul sistemului, manipulat, acum înţeleg că e bun, că o să-l votăm, eu îl votez. (…) Nu-mi place să arunce cu mizerii nici în mine, nici în ceilalţi din PSD, în condiţiile în care el e cu musca cea mai mare pe căciulă”, a menţionat deputatul.