Revendicările angajaților din sănătate discutate de urgență după proteste

35

Sindicaliștii din sănătate au protestat în urmă cu o săptămână în fața sediului Guvernului, ulterior fiind invitați la discuții de către premier.

Ministrul Sănătății Florin Bodog, premierul Mihai Tudose, vicepremierul Marcel Ciolacu și liderul PSD Liviu Dragnea discută joi situația din sănătate , revendicările sindicaliștilor și programul eventualelor proteste la ședința Consiliului Național al Federației Sanitas.

Discuția de la Consiliu se referă la revendicările angajaților din sănătate despre legea salarizării și condițiile specifice de muncă ale personalului medical.

Ministrul Sănătăţii Florian Bodog afirma miercuri că a găsit o soluţie pentru problemele acestora, dar o va comunica la întâlnirea de vineri cu toate sindicatele din domeniul sanitar.

“Prin legea salarizării, creştea un salariu de trei ori la unii, de două ori la alţii şi aşa mai departe. Problema noastră era că prin aplicarea regulamentului de sporuri, oamenii pierdeau, indiferent cum se aplica legea. (…) Ei invocă secretare şi alţi oameni care au foarte mulţi bani la sporuri şi nu le merită. Şi noi vom face o analiză. Ministrul (Sănătăţii, n.r.) va trimite în ţară un control în care să vadă cum stau lucrurile şi acest control va scoate în evidenţă locurile în care banii sunt prost împărţiţi. Corpul de control al ministrului vine cu date, iar noi, cu banii pe masă, încercăm să facem repartiţia. Ori dăm la toţi 10 la sută sau 30, ori reglăm în locurile unde au pierdut. Că dacă tu, medic, iei de trei ori salariu, iei şi garda şi ajungi la 300 de milioane, nu poţi să iei tu atât şi ceilalţi deloc”, declara atunci liderul Sanitas, Leonard Bărăscu.