Victor Ponta, acuzații grave asupra lui Liviu Dragnea

55

În ceea ce privește programul de guvernare, Victor Ponta îl atacă din nou pe Liviu Dragnea cu acuzația că a mințit electoratul.

“Dragnea m-a mințit și pe mine, i-a mințit și pe ceilalți. Va veni o notă de plată, dar nu va plăti Dragnea, ci PSD. Categoric, Dragnea i-a mințit pe oameni. Nu vă mai întreb de Fondul Suveran, toate aceste beline din programul de guvernare. PSD nu va avea nicio vină pentru ca vă veni nota de plată. Vor avea de suferit oameni cinstiți din PSD care au făcut propagandă partidului, ca și mine.”, a declarat Victor Ponta.

De asemenea, fostul premier lansează un atac la adresa PSD și susține că ministrul Finanțelor face ”jocul ” lui Dragnea pentru a-l sabota pe Mihai Tudose.

„Nu înțeleg de ce în fiecare lună apare câte o idee absolut stupidă, în loc să lăsăm codul fiscal din 2015. Și-a produs efecte, este foarte bun, toată lumea îl laudă. (…) În niciun caz, tot introducând tot felul de taxe stupide, nu o să reușești să ai mai mulți bani la buget. Nu se poate întâmpla chestia asta. (…) De câte ori facem câte o prostie, zicem că ne-a pus altcineva. Nu a cerut nimeni (c.n. taxa de solidaritate).”, a spus Ponta.

„Am impresia că este o chestie ca să-l saboteze pe Tudose, altfel nu-mi explic declarațiile astea aberante. Eu îl cunosc pe Mișa, a lucrat în guvernul meu, la un nivel mai jos, este adevărat. Este un tehnician. Dar chestia asta că-l pune Dragnea ca să-l facă pe Tudose de râs, este o nebunie. Nu ai voie să te joci așa cu taxele și impozitele.”, a mai spus Ponta, la Parlament, după ce a fost întrebat dacă ar considera că ministrul Finanțelor ar trebui să plece.