Apelul l-a trimis după gratii pentru tot restul vieții pe ucigașul tinerei din Scornicești

221

Bogdan Ionuț Frâncu din Pitești, bărbatul care și-a ucis, la finele anului trecut, fosta iubită, o tânără din Scornicești, își va petrece restul vieții după gratii. Hotărârea definitivă a fost pronunțată de magistrații Curții de Apel Craiova, în urma recursului declarat de criminal. Inițial, în vară, judecătorii Tribunalului Olt îl condamnaseră pe Frâncu la 25 de ani de închisoare. 

Astăzi, magistrații Curții de Apel Craiova au respins apelul lui Bogdan Ionuț Frâncu, de 37 de ani din Pitești declarat la sentința judecătorilor Tribunalului Olt prin care fusese condamnat la 25 de ani de detenție pentru omor calificat. Completul de judecată a mai decis desființarea sentinței date de instanța inferioară atât sub aspectul laturii penale și al celei civile. Judecătorii craioveni l-au condamnat pe criminal la închisoare pentru tot restul vieții și la plata unei despăgubiri morale de 140.000 lei.

Bogdan Ionuț Frâncu, de 37 de ani, din Pitești, a fost condamnat pentru că anul trecut, pe 11 decembrie, și-a măcelărit fosta prietenă, o tânără din Scornicești, în vârstă de 30 de ani. Fapta a fost săvârșită prin aplicarea mai multor lovituri de cuțit în zona inimii. Crima a avut loc în mașina lui Frâncu care a convins-o să urce în autoturism pe motiv că mai vrea o șansă. Când a fost convins că aceasta nu mai trăiește, criminalul i-a aruncat trupul la marginea pădurii din Optași Măgura. Dând dovadă de mult sânge rece, Frâncu i-a trimis surorii victimei fotografii cu corpul inert al acesteia. Sesizați, polițiștii au dat repede de urmele lui Frâncu. El a fost descoperit într-un hotel din Pitești. La scurt timp după încătușare, criminalul și-a recunoscut fapta și le-a povestit anchetatorilor cum a ajuns să o comită. Tot el este cel care le-a indicat oamenilor legii locul unde a abandonat corpul fostei iubite.

Bogdan Ionuț Frâncu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt în luna februarie, iar în iulie magistrații au pronunțat sentința. Ei l-au condamnat pe criminal la 25 de ani de închisoare și plata sumei de 100.000 lei, drept despăgubiri materiale și morale în favoarea rudelor victimei. Nemulțumit de sentință, criminalul a făcut apel. Judecătorii Curții de Apel Craiova i-au respins apelul și au casat hotărârea instanței de fond. Ei au decis ca Bogdan Ionuț Frâncu să-și petreacă restul zilelor în spatele gratiilor.