Blocuri ANL în 16 comune din Olt. Lista primăriilor care au solicitat locuințe pentru tineri

1629

Blocuri la țară, construite în 16 localități oltene. ANL a prins în lista amplasamentelor și localități rurale. Pentru 3 comune s-au alocat și fonduri, fiind licitate contractele de proiectare și execuție lucrări.

Și tinerii de la țară vor avea posibilitatea să stea la bloc. Cei care nu au propria locuință și nu au posibilități să-și construiască una, pot scăpa de ochii vigilenți ai socrilor și să se mute singuri, cu chirie, într-o locuință închiriată  de la primărie. 16 primării din Olt s-au gândit la această posibilitate de a pune la dispoziția tinerilor din comună locuințe, solicitând Agenției Naționale a Locuinței construirea de blocuri în comunele lor.

Dintre cele 720 de unități locative care se află pe lista ANL cu noile amplasamente în Olt, în 16 comune și 5 orașe, 364 sunt în mediul rural. Anul aceseta, pentru demararea investițiilor, au fost alocate județului Olt peste 28 de milioane de lei pentru construirea a 154 de locuințe pentru tineri destinate închirierii, acestea urmând a se construi în Slatina, Balș, Caracal, Corabia, Drăgănești-Olt, dar și în comunele Vișina, Nicolae Titulescu și Coteana.

Deja au fost licitate contractele de proiectare și execuție lucrări, respectiv: studii de teren (ridicare topografic vizată OCPI, studiu geotehnic, inclusiv verificare pe specialitate), documentație tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construire, proiect tehnic, inclusiv verificare; detalii de execuție, inclusiv verificare și urmărirea execuției și a lucrărilor de construcții -montaj (inclusiv întocmire certificat energetic).

Celelalte localități rurale unde se vor construi blocuri ANL sunt: Brastavățu, Cungrea, Dobrosloveni, Găvănești, Grojdibodu, Obârșia, Perieți, Pleșoiu, Priseaca, Stoenești, Studina, Valea Mare și Vulpeni.

“Anul trecut am depus documentația pentru construirea de locuințe ANL pentru tineri. La nivelul comunei nu mai avem niciun teren liber pe care am putea să-l punem la dispoziția tinerilor pentru a-și construi locuințe, iar tineri care au nevoie de casă sunt destui. Avem vreo 4-5 solicitări scrise, însă odată ce vor afla de această posibilitate, cu siguranță vom avea multe cereri. Investiția se află în stadiu de prefezabilitate, suntem pe lista aprobă și sperăm ca anul viitor să fim și pe cea cu finanțare.”, a declarat pentru Realitatea Oltului primarul comunei Brastavățu, Cici Oprea.

În Olt, vor fi construite garsoniere, apartamente de 2-3 camere și mansarde, în blocuri de la un etaj până la 4 etaje. Cele mai multe unități locative sunt solicitate la Studina- 40, Cungrea- 40 și Dobrosloveni- 36.