Jocul periculos care face ravagii în mediul online

98

După ce jocul ”Balena Albastră” devenise celebru, a fost detronat de un altul denumit “Provocarea de 48 de ore”, joc periculos care a început să circule pe Facebook.

În acest joc, copiii sunt încurajați să fugă de acasă timp de două zile, iar pentru fiecare mențiune la adresa lor apărută în social media, aceștia sunt mințiți că vor primi puncte.

Cu cât mesajele postate de familie şi prieteni în care aceştia fac apel la internauţi, anunţând dispariţia şi implorând ajutorul pentru a-și găsi copiii disparuți, cu atât jocul devine mai atractiv pentru copii.

În vestul Europei, în urmă cu câțiva ani, a circulat un „joc” similar, „Jocul celor 72”, în care copiii încercau să dispară de acasă timp de 72 de ore. O mămică din Derry, Irlanda, a povestit că familia ei a suferit un adevărat şoc din cauza acestei „competiţii bolnave”. Ea a povestit că cei doi copii ai ei au fost găsit alături de alţi copii au fost găsiţi la 55 de ore de la dispariţie în Ballymena.

„Mi-a fost teamă că erau morţi sau că ar putea fi violaţi, traficaţi sau ucişi. Dar aceşti copii cred că acest lucru este amuzant”, a povestit mama. Aceasta a aflat, ulterior, că cei doi copii erau lideri ai jocului, datorită timpului lung petrecut departe de casă.