Șase lifturi noi pentru Spitalul Județean Slatina, scoase la licitație. La anul, încă 5

517

La Spitalul Județean de Urgență Slatina, lifturile mai mult stau decât funcționează. Ele se defectează și de câteva ori pe zi, spre disperarea pacienților și a conducerii unității medicale.  Primele șase ascensoare au fost scoase la licitație.

La Spitalul Județean de Urgență Slatina, ascensoarele și-au depășit durata de funcționare, fiind vechi de peste trei decenii. Se blochează în fiecare zi, iar uneori chiar și de două- trei ori zilnic. Sătulă să bage lună de lună sume importante în repararea lor, conducerea celei mai mari unități medicale din județul Olt a decis să le schimbe. Jumătate vor fi schimbate până la finele anului pe banii Consiliului Județean, restul anul viitor, pe fonduri europene.

Prioritare sunt cele din Blocul Materno-Infantil, unde vor fi montate cinci ascensoare, unul pentru evacuarea pacienților în caz de incendiu, care va funcționa conform indicațiilor ISU Olt cu generator propriu. Alte cinci vor ajunge la anul în Pavilionul Central, cuprinse în proiectul de reabilitare a acestuia.

Vinerea trecută, SJU Slatina a scos la licitație achiziția și montarea a 6 ascensoare de persoane, data licitației fiind 23 noiembrie. Valoarea estimată se ridică la 1.620.000 lei.

Știre pe aceeași temă:

https://realitateaoltului.ro/2017/07/17/se-schimba-lifturile-la-spital/