Îmbrăcăminte, alimente și jucării pentru familii nevoiașe din Potcoava. Vezi cine s-a gândit la ele de Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei

286

Ziua de 17 octombrie,  Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei, nu a trecut la Olt neobservată, femeile social-democrate organizând cu acest prilej acţiuni umanitare.

Sub egida sloganului ”Împreună învingem greutățile!” OFSD Olt a desfăşurat acţiuni dedicate acestei zile în localitatea Potcoava, donând îmbrăcăminte, alimente și jucării unor familii greu încercate de viață.

Sărăcia nu trebuie măsurată doar printr-un venit inadecvat, ci, mai ales, prin indicatori privind mortalitatea infantilă, malnutriția sau nivelul de educație. Totodată, sărăcia poate restricționa involuntar accesul la sănătate sau la alte servicii esențiale și poate influența, într-un mod abuziv, drepturile fundamentale ale omului. În zilele noastre, un miliard de oameni trăiesc sub pragul minimal al sărăciei, cu mai puțin de 1,90 dolari (8 RON) pe zi, iar mai mult de 800 de milioane îndură foametea și malnutriția.

Pornind de la această crudă realitate, OFSD Olt nu a rămas indiferentă la nevoile unor olteni, cei mai încântați fiind copiii, care s-au bucurat de jucăriile primite și de dulciuri, dar și de hăinuțe și ghiozdane noi pe care le vor purta cu drag la școală sau grădiniță.