Deputații Ciocan și Stănescu vor mai multe pârtii de ski în România. Vezi unde se vor face

283

Deputații de Olt Dan Ciocan și Alexandru Stănescu se implică în dezvoltarea turismului românesc, fiind co-inițiatori ai unei propuneri legislative privind modificarea Legii nr.526/2003 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare a turismului „Schi în România”. Proiectul lor legislativ simplifică procedurile.

„Am decis să fiu unul dintre co-inițiatorii Proiectului legislativ care prevede modificarea unor articole din Legea nr.526/2003. Prezentul proiect introduce unele proceduri de revitalizare și reutilizare a pârtiilor românești, precum și de creare a altor pârtii să fie unele mult mai clare decât cele prevăzute acum de legislație. Turismul românesc montan merită toată atenția noastră!”, a postat Alexandru Stănescu pe o rețea de socializare.

Una dintre modificările aduse legii care aprobă Programul naţional de dezvoltare a turismului „Schi în România” este cea care stabilește mult mai clar procedura de schimbarea a destinației unor terenuri care se vor transforma în pârtii. Potrivit modificărilor, scoatere definitivă din fondul forestier național sau din circuitul agricol a terenurilor necesare realizării Programului naţional de dezvoltare a turismului «Schi în România» pentru obiective al căror beneficiar este o unitatea administrativ-teritorială se va face cu exceptarea taxelor prevăzute de Legea fondului funciar și a Legii codului silvic. De asemenea, scoaterea terenurilor respective din fondul ferestier sau din circuitul agricol se va putea face doar după realizarea studiilor de prefezabilitate, fezabilitate sau a proiectelor tehnice privind dezvoltarea turismului. 15 parlamentari au semnat inițiativa legislativă, depusă pentru dezbatere și aprobare la Biroul Permanent al Senatului pe 11 octombrie.

Programul pentru dezvoltarea investițiilor în turism- Masterplanul acestor investiții cuprinde realizarea a numeroase pârtii de ski. Acesta a fost aprobat prin HG în august.

Iată care sunt investițiile menite să dezvolte turismul în țara noastră: