Ministerul Educației: În trei luni, au fost construite 13 grădinițe. Una la Olt

79

Construcția a 13 grădinițe a fost finalizată, în perioada 1 iulie – 20 septembrie 2017, în cadrul proiectului Reforma Educației Timpurii în Romania (P.R.E.T.), derulat de Ministerul Educației Naționale, a anunțat MEN. Dintre acestea, una este la Olt.

https://realitateaoltului.ro/2017/09/05/peste-100-de-gradinari-vor-invata-in-cladire-noua-la-crimpoia/

Ministerul Educației se laudă cu investiții finalizate pe timpul verii: 13 grădinițe, două școli gimnaziale și reabiitarea a trei școli generale. Printre acestea, și o unitate de învățământ preșcolar la Olt: Grădinița cu program normal Crîmpoia.

https://realitateaoltului.ro/2017/09/11/noua-an-scolar-deschis-la-crimpoia-in-gradinita-noua/

Noua grădiniță, cu o capacitate de 117 locuri, și-a deschis ușile la începutul acestui an școlar. Ea a înlocuit o grădiniță veche de peste un secol, ce funcționa în condiții improprii și cu pericol pentru copii și cadrele didactice. Administrația locală a demolat anul trecut vechea clădire, acum micuții din comună învățând într-o clădire nouă, modernă. Și prichindeii din comuna Crîmpoia vor avea o creşă nouă, după ce autorităţile locale au obţinut 442.173 de euro accesând fonduri pe sectorul prioritar „Infrastructura educaţională” din cadrul PNDR. Pe locul vechii brutării se va construi în 9 luni de zile o creșă pentru copii între 1 și 3 ani. În Crîmpoia, circa 130 de mămici sunt în concediu de creștere a copilului.