Emil Marinescu pleacă din Direcția Agricolă la minister. El va fi secretar de stat

973

Pe 25 octombrie, Emil Marinescu, directorul Direcției Agricole Olt, va ieși la pensie. Activitatea acestuia în domeniul agricol nu se va încheia, urmând ca de la 1 noiembrie să ocupe un post în ministerul de resort.

Postul de director al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Olt va deveni vacant până la finele acestei luni, când ocupantul lui, Emil Marinescu se va pensiona. Marinescu se află în fruntea agriculturii oltene de aproximativ un an şi jumătate, fiind numit în funcţie după ce fostul director Dan Bărăgan a demisionat pentru a întra în competiţia electorală.

De profesie inginer agronom, Marinescu a deâinut înainte șefia Cerealcom şi a Camerei Agricole Olt. Între timp, pentru o scurtă perioadă de timp, el a fost şi angajat al Senatului, ca şi consilier al unuia dintre demnitarii PSD.

Proaspăt pensionat, Emil Marinescu va continua să dirijeze activitățile agricole din județul nostru, dar și din celelalte județe ale Olteniei, din postura unei noi funcții. Surse demne de încredere dau ca sigură numirea de la 1 noiembir pe o funcție de secretar de stat în Ministerul agriculturii, unde va fi responsabil pentru Regiunea SV Oltenia.

Numit cu concurs luna trecută pe postul de adjunct, Ion Anuţa are mari şanse să preia şefia instituţiei în interimat.El a fost mai ocupat funcția de conducere a Direcției Agricole Olt și în trecut.