A sunat din nou alarma în tot județul

187

Azi e “Miercurea alarmelor”. 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde, timp de o oră s-au putut auzi în toate localitățile Oltului ce dețin sirene electronice, pompierii pregătindu-ne astfel pentru dezastre.

Începând cu ora 10.00, la nivel național, s-a desfășurat exercițiul “Miercurea alarmelor”, în toate județele țării fiind acționate echipamentele din cadrul sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.
„Cetățeni, acesta este un exercițiu! Nu intrați în panică!- aceste mesaje vocale se vor auzi astăzi în localitățile care dețin sirene electronice, iar sirenele vor suna în toate localitățile județului Olt. Astfel de exerciții se desfășoară lunar, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul 10.00-11.00 și sunt destinate verificării funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în scopul centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale. Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.ʺ, a anunțat ISU Olt.