Se-ntețesc furturile de lemne. 6 căruțe, oprite de jandarmi

171

5 căruțe pline cu lemne la Băbiciu și alta la Verguleasa au fost depistate de jandarmi în acest weekend. Căruțașii s-au ales și cu amenzi, dosare penale, și fără lemne.

A venit vremea rea, se-ntețesc și furturile de lemne. 7 olteni au fost prinși de către jandarmi în acest weekend transportând lemne cu căruțele, pentru care nu au putut prezenta documente legale.

“O patrulă de jandarmi din cadrul I.J.J. Olt a depistat 5 persoane care transportau cu 5 atelaje hipo, pe raza localităţii Băbiciu, în zona Barajului Frunzaru, cantitatea totală de 1,399 m.c. material lemnos din specia „frasin” şi 1,002 m.c. material lemnos din specia „stejar”, fără a deţine documente legale. Cele cinci persoane au fost sancţionate contravenţional, conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 3000 lei fiecare, materialul lemnos fiind predat organelor silvice.  De asemenea, au  fost depistate două persoane în timp ce transportau, cu un atelaj hipo, cantitatea de 1,064 m.c. de material lemnos din specia „gârniţă”, provenită din tăierea, fără drept, a unor arbori din pădurea „Pogăneanca”, situată la marginea comunei Verguleasa şi aflată în administrarea Ocolului Silvic Vultureşti. În cauză au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii faptelor de natură penală, prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 46/2008 – Codul Silvic. “, a anunțat Claudia Niță, purtătoruld e cuvânt al IJJ Olt.