Primul general școlar din cei 13 demiși a CÂȘTIGAT. Man a cerut strămutarea

1862

Primul fost general din lotul de 13 inspectori școlari generali demiși luna trecută de ministrul Educației prin fax, seara, a câștigat în instanță suspendarea ordinului ministrului Pop. La Olt, Felicia Man așteaptă decizia instanței, deocamdată solicitând strămutarea judecării cauzei la o altă instanță decât Curtea de Apel Craiova.

Instanța a dat câștig de cauză fostului şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău Florina Stoian. Magistrații au suspendat ordinul ministrului prin care femeia a fost demisă de la conducerea instituţiei. Decizia Curţii de Apel Ploieşti este executorie dar poate fi contestată de Ministerul Educaţiei în termen de cinci zile.

Astfel, precedentul este astfel creat și pentru ceilalți 12 inspectori școlari generali din țară demiși de Pop, printre care și Felicia Man, fosta șefă a învățământului oltean. Decizia de revocare din funcție a Feliciei Man a intrat în vigoare pe 4 septembrie, Ministerul Educației numind în locul său pe inspectorul școlar Adrian Bărbulete.

https://realitateaoltului.ro/2017/08/21/felicia-man-contesta-revocarea-din-functia-de-general-al-invatamantului-oltean/

Man a atacat în instanţă decizia ministrului, solicitând anularea ordinului, acțiunea fiind înregistrată pe 23 august la Curtea de Apel Craiova.„Mă bucură că s-a făcut dreptate în cazul colegei de la Buzău și sper la același rezultat. Deocamdată cauza mea nu s-a judecat. Am solicitat la Înalta Curte strămutarea judecării cauzei. Nu știu dacă va fi aprobată sau nu”, a declarat Felicia Man pentru Realitatea Oltului.

Motivul oficial anunțat de ministru privind demiterea este că la o evaluare ministerială ar fi fost descoperite mai multe nereguli în contractele de management ale celor 13 foști generali. Acestira însă nu li s-a cerut nicio explicație, niciun punct de vedere, nu au primit avertismente sau sancțiuniu, ci demiși prin fax, la ceas de seară.

Felicia Man a fost numită la şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, în iulie 2012, înlocuindu-l pe liberalul Nicolae Drăghici, în 2015 devenind general cu concurs. Decizia ministrului este suspectă, cu atât mai suspectă cu cât Oltul nu a înregistrat rezultate slabe, iar la examenelele de Bacalaureat din ultimii 8 ani s-au înregistrat creșteri.